Replies: 5 (Who?), Viewed: 539 times.
Test Subject
Original Poster
#1 Old 29th Jul 2022 at 12:41 AM
Default my game is flashing colors
i installed the game then went to a video to fix resolution and graphics issues i didnt even start it up first idk why i did that but i fixed the resolution and the stuff to enable smoothing edges and downloaded the 4gb patch and started my game up and it started flashing the red and blue pixels the whole time and so i went back and disabled the smoothing edges thing and that didnt help and then i removed the 4gb patch and that still didnt work so if anyone knows how to fix this pls let me know [IMG][/IMG] i also dont have compatibility mode on
Screenshots
Advertisement
Needs Coffee
retired moderator
#2 Old 29th Jul 2022 at 6:31 AM
What are your computer specs? Does it have enough RAM to use the 4 gp patch? What graphic card do you have or is it a chip? Red normally indicates graphic card issues.

"I dream of a better tomorrow, where chickens can cross the road and not be questioned about their motives." - Unknown
~Call me Jo~
Test Subject
#3 Old 29th Jul 2022 at 2:02 PM
Quote:
Originally Posted by isthisneptune
i installed the game then went to a video to fix resolution and graphics issues i didnt even start it up first idk why i did that but i fixed the resolution and the stuff to enable smoothing edges and downloaded the 4gb patch and started my game up and it started flashing the red and blue pixels the whole time and so i went back and disabled the smoothing edges thing and that didnt help and then i removed the 4gb patch and that still didnt work so if anyone knows how to fix this pls let me know [IMG][/IMG] i also dont have compatibility mode on


Not 100% sure on what this is because I've never heard or seen this issue before. Have you used Graphics Rule Maker? Also, did you apply the 4gb to the right executable/EP? The right executable/EP is the one that you use to launch the main game (typically Mansion and Garden Stuff but can be different depending what packs you have or if you have the Ultimate Collection) or if you have, try and install it on other EPs and see if it fixes.

Still going to link the 4gb in case you may have got something completely different or can't redirect yourself to the site. Maybe a step by step guide in case you didn't install it right. Hope someone can help you though if what I've said doesn't help.

4gb patch = https://ntcore.com/?page_id=371
Tutorial for 4gb patch installation + graphics rule maker = https://pleasantsims.com/sims-2-windows-10/
Graphics Rule Maker = https://www.simsnetwork.com/tools/graphics-rules-maker
Test Subject
Original Poster
#4 Old 3rd Aug 2022 at 4:00 PM
Quote:
Originally Posted by joandsarah77
What are your computer specs? Does it have enough RAM to use the 4 gp patch? What graphic card do you have or is it a chip? Red normally indicates graphic card issues.

this is the laptop i have https://www.amazon.com/Lenovo-IdeaP...S/dp/B08HYDLVZY
Test Subject
Original Poster
#5 Old 3rd Aug 2022 at 4:06 PM
Quote:
Originally Posted by Ryy
Not 100% sure on what this is because I've never heard or seen this issue before. Have you used Graphics Rule Maker? Also, did you apply the 4gb to the right executable/EP? The right executable/EP is the one that you use to launch the main game (typically Mansion and Garden Stuff but can be different depending what packs you have or if you have the Ultimate Collection) or if you have, try and install it on other EPs and see if it fixes.

Still going to link the 4gb in case you may have got something completely different or can't redirect yourself to the site. Maybe a step by step guide in case you didn't install it right. Hope someone can help you though if what I've said doesn't help.

4gb patch = https://ntcore.com/?page_id=371
Tutorial for 4gb patch installation + graphics rule maker = https://pleasantsims.com/sims-2-windows-10/
Graphics Rule Maker = https://www.simsnetwork.com/tools/graphics-rules-maker

i have the ultimate collection and i installed in the same way in thel ink you put i tried graphics rule maker as well and it didnt work and it only started doing this after i reinstalled it after i reinstalled windows 10 on my laptop
Mad Poster
#6 Old 3rd Aug 2022 at 4:42 PM
Looks like it runs on Intel graphics, so try ticking "High quality on Intel graphics" and possibly "Vsynch on Intel" with the GRM.
Back to top